Западът се опитва да вбие клин между Русия и Китай, говорейки за неравнопоставените

...
Западът се опитва да вбие клин между Русия и Китай, говорейки за неравнопоставените
Коментари Харесай

Лавров: Западът опитва да хвърли сянка върху нашите успехи

Западът се опитва да вбие чеп сред Русия и Китай, говорейки за неравнопоставените им връзки и зависимостта на Москва от Пекин. Toва заяви руският външен министър Сергей Лавров в оповестено през днешния ден изявление, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

В изявлението пред ежедневника " Аргументи и обстоятелства " министърът добави още, че враждебната позиция на Европейския съюз към Москва значи, че той е " изгубил " Русия. Лавров добави, че Москва ще ползва корав метод към Европа, в случай че е належащо.

Министърът сподели, че 10-часовите договаряния сред съветския президент Владимир Путин и китайския му сътрудник Си Цзинпин предишния месец са издигнали " стратегическото партньорство " сред Москва и Пекин отвъд " чисто двустранния подтекст ".

" Естествено споделяме чувство за приятелство и подготвеност да застанем един до друг в отбрана на фундаменталните ползи едни на други ", сподели Лавров за " Аргументи и обстоятелства ".

Министърът сподели, че намеците за неравнопоставени връзки сред Москва и Пекин  " се преувеличават главно от страна на вражески страни " от много дълго време.

" Виждаме в това опит да се хвърли сянка върху нашите триумфи, да се вбие чеп в другарството сред Москва и Пекин ", сподели Лавров.

Министърът сподели, че влошаването на връзките с Европейски Съюз е по виновност на самите европейци, които поддържат Украйна изпращайки оръжие и инструктори на, по думите му,  " незаконния режим " в Киев.

" Европейски Съюз изгуби Русия. Но виновността си е негова. Именно страните членки на Европейски Съюз и водачите на блока са тези, които намерено афишират нуждата да се нанесе, по думите им, стратегическо проваляне на Русия ", сподели Лавров.

" В отговор на враждебните стъпки ще използван, в случай че се постанова, корав метод, основан на съветските национални ползи и правилата на реципрочността, възприети в дипломатическата процедура ", заключи министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР